SEBZE MEYVE SEÇİMİ ÖNEMLİDİR.

Pırasa: Yapraklarının yeşil olması gerekir. Lifli bir sebze olduğu için,

çok iri ve uzun olanları tercih etmeyin.

Kırmızı turp: Turplar uzun süre beklediği zaman gövdesinde

filizlenme yapar. Özellikle kök kısımlarının kararmamış olmasına

dikkat edin. Kök kısmı kararmışsa, turplar önceden bıçakla kesilmiş

demektir.

Mandalina: Eylül ayından Aralık ayına kadar yumuşak olanlarını,

Aralık ayından sonra mevsimi geçtiği için sert olanlarını tercih edin.

Muz: Kararmayan, orta boy muzları tercih edin. Mümkünse en

yeşilinden ve en sertlerini seçmeye çalışın. Yeşil olmayan muz

şekerlenmiş olacaktır.

Kereviz: Orta boy kereviz boyut olarak en uygun olanıdır. Büyük

boy kerevizin içi boştur. Sap bölümünün yeşil olmasına özen

gösterin. Sap bölümü kesilmişse, o ürünü satın almayın. Sap kısmı

kerevizin ilk bozulan yeri olduğu için, bu kısım kesilmemiş olmalı.

Pazı: Koyu yeşil yapraklı olanları seçin ve kök kısmının kararmamış

olmasına dikkat edin.

Karnabahar: Lekesiz ve kök kısmı sararmamış olanları seçin.

Brokoli: Koyu yeşil renkte olmalı. Ayrıca üzerinin pürüzsüz olması

gerekir.

Soya filizi: Beklemiş ürün filizlenir. Yeşillenmeye başlar.

Filizlenmemiş beyaz renkte olanları tercih edin.

Portakal: Orta sertlikte olanları tercih etmek en doğrusudur. Sert

portakalın tadı ekişidir. Yumuşak olanlar ise, kumlu ve susuz olur.