Tüm İstanbul için 600₺ ve üstü alışverişlerde kargo ücretsizdir.

 

Ketojenik Paket

Ketojenik Paket / Sağlıklı yağ tüketerek, hızlı yağ yak!


Hızlı yağ yakımı sağlayan ketojenik plan yüksek oranda sağlıklı yağ, ihtiyaç kadar protein ve minimum karbonhidrat içerir. Metabolizmanı hızlandırmak, kilo vermek ve vücut yağ oranını azaltmak için tercih edebilirsin. .

- +

KALORİ SEÇENEKLERİ:

1200 kcal,2000 kcal

ÖĞÜN İÇERİĞİ:

Kahvaltı öğle akşam olmak üzere 3 ana öğün, 2 farklı ara öğünden oluşur.

Ara öğünde uzman şeflerimizin özel reçeteleri ile yapılan tatlı tuzlu (glütensiz şekersiz) atıştırmalıklarımızda bulunmaktadır.

MAKRO BESİN DEĞERLERİ:

%5 karbonhidrat, % 25 protein % 75 yağ

PLANIN YARARLARI:

  • Bu plan %75 sağlıklı yağ içeriğiyle vücutta yağın, temel enerji kaynağı olarak kullanılmasını sağlar. Yani vücut enerji olarak karbonhidrat yerine yağı kullanır. Bu metabolik duruma ketozis denmektedir.
  • Ketozisle birlikte metabolizma hızlanır ve hızlı yağ yakımı gerçekleşir.
  • Bu plan kasları güçlendirerek, kilo vermeyi hedefler.

KİMLER İÇİN UYGUN:

  • Bilimsel olarak kanıtlanmış sağlığa faydalarından dolayı çoğu kişi için güvenilir bir plandır.
  • Epilepsi, metabolik sendrom, polikistik over, bazı kanser türlerinde beslenme tedavisi olarak uygulanabilir.
  • Sağlıklı bireylerde uzun süredir kilo vermede sıkıntı yaşayanlar, metabolizması yavaşlayanlar uygulayabilir.

KİMLER İÇİN UYGUN DEĞİL:

  • Hamile ve emziren bireylerde,
  • İnsülin veya ilaç kullanan diyabet hastalarında,
  • Yüksek kan basıncı tedavisi gören kişilerde,
  • Böbrek hastalığı gibi elektrolit bozukluğu olan kişilerde,
  • Hiperkolesterolemi hastalarında uygulanmasını önermemekteyiz.

HANGİ TEDAVİLERDE KULLANILIR:

  • Ketojenik diyet çok öncelerden beri epilepsi hastaların da tıbbi beslenme tedavisi olarak uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Alzheimer, Parkinson ve birçok beyin kanserinde tedavi sürecinde uygulanmaktadır. Bazı kanser hastalarında da olumlu etkileri bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.
  • Bunların yanı sıra vücutta ki insülin seviyesinin düşmesini buna bağlı kan şekerini dengeleyici etki göstererek tip 2 Diyabet riskini azaltmaktadır. Yüksek kolesterol ve trigliserit düzeylerinde de düşürücü etki göstermektedir. Düşük karbonhidrat alımı ile metabolik sendrom, polikistik over hastalarında da kilo kontrolü ve insülin direncinin kırılmasında ketojenik diyetin yeri önemlidir.
  • Günümüzde ise son yapılan çalışmalara bağlı olarak yağ yakımına olumlu etkisi vardır. Yani yağ tüketerek vücutta ki yağ yakımını sağlayabiliyoruz. Özellikle yıllardır kilo alıp-verme gibi kısır döngü yaşayan, metabolizması bozulmuş kişilerde ketojenik beslenme uygulamasının önemi büyüktür.
  • Sağlıklı kişilerde yapılan birçok bilimsel çalışmalarda, diğer diyet türlerine göre ketojenik diyetin daha fazla kilo kaybını sağladığı gözlemlenmiştir. Bu sonuca ulaşmakta ki sebepler ise; yüksek yağ tüketiminden kaynaklı daha uzun tokluk etkisi, oluşan keton cisimciklerinin doğrudan iştah bastırma etkisi ve iştahı kontrol eden hormonları dengelediği bildirilmiştir.

PLANDA KULLANILAN PROTEİN KAYNAKLARI:

Yağlı dana/kuzu et-tavuk-hindi yağlı deniz balıkları ve ürünleri- organik yumurta- yağlı sert peynir çeşitleri.

PLANDA KULLANILAN YAĞ KAYNAKLARI:

Soğuk sıkım zeytinyağı, zeytin, hindistan cevizi yağı, tereyağı, çiğ kuruyemiş, badem ,fındık, fıstık gibi kuruyemiş unları, chia susam çörekotu otu gibi tohumlar, avokado kullanılmaktadır.

PLANDA KULLANILAN KARBONHİDRAT KAYNAKLARI:

Gluten içeren hiç bir karbonhidrat kaynağı kullanılmamaktadır. %5-10 luk karbonhidrat, 50 gramın altındadır. Genelde 25- 35 gramın arasındadır. Glisemik indeksi düşük yani kan şekerini hızla yükselten değil kan şekerini dengeleyen karbonhidrat kaynakları kullanılır. Bunlar sebze ve meyvelerden sağlanır.

Liften zengin olmazsa olmaz sebzeler; tüm yeşil yapraklılar, roka, maydanoz, dereotu, kuzukulağı, semiz otu, endivyen, ıspanak,pazı, kereviz sapı, beyaz lahana, kara lahana, Brüksel lahanası, brokoli, yeşil biber, karnabahar, , kuşkonmaz, koyu yeşil tüm sebzeler..

Az miktarda olan renkli sebzelerden(mor-kırmızı-turuncu); kırmızı pancar, havuç, patlıcan, mor lahana, domates, kırmızı biber gibi.

Meyvelerden; Limon, avokado, hindistan cevizi, yaban mersini-çilek-böğürtlen- ahududu gibi mor kırmızı meyvelerden (az miktarda) kullanılır.

  • Menülerimiz mevsim sebze meyvelerine uygun, günlük taze ve temiz içerikli besinler ile enerji, makro ve mikro besin değerlerine göre uzman diyetisyenimiz tarafından planlanır.
  • Her gün menülerimiz değişiklik göstermekte olup, dünya mutfağından özel menüler ile uzman şeflerimiz tarafından günlük hazırlanır.
  • Mutfağımızda fırın, ızgara, haşlama, buğulama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılmaktadır.
  • Çölyak hastaları için uygun değildir.
  • Herhangi bir özel durumunuz var ise lütfen doktorunuza danışınız.
  • Yemekleriniz tüketime hazır, soğuk zincir bozulmadan her sabah adresinize teslim edilmektedir.

 

KALORİ SEÇENEKLERİ:

1200 kcal,2000 kcal

ÖĞÜN İÇERİĞİ:

Kahvaltı öğle akşam olmak üzere 3 ana öğün, 2 farklı ara öğünden oluşur.

Ara öğünde uzman şeflerimizin özel reçeteleri ile yapılan tatlı tuzlu (glütensiz şekersiz) atıştırmalıklarımızda bulunmaktadır.

MAKRO BESİN DEĞERLERİ:

%5 karbonhidrat, % 25 protein % 75 yağ

PLANIN YARARLARI:

  • Bu plan %75 sağlıklı yağ içeriğiyle vücutta yağın, temel enerji kaynağı olarak kullanılmasını sağlar. Yani vücut enerji olarak karbonhidrat yerine yağı kullanır. Bu metabolik duruma ketozis denmektedir.
  • Ketozisle birlikte metabolizma hızlanır ve hızlı yağ yakımı gerçekleşir.
  • Bu plan kasları güçlendirerek, kilo vermeyi hedefler.

KİMLER İÇİN UYGUN:

  • Bilimsel olarak kanıtlanmış sağlığa faydalarından dolayı çoğu kişi için güvenilir bir plandır.
  • Epilepsi, metabolik sendrom, polikistik over, bazı kanser türlerinde beslenme tedavisi olarak uygulanabilir.
  • Sağlıklı bireylerde uzun süredir kilo vermede sıkıntı yaşayanlar, metabolizması yavaşlayanlar uygulayabilir.

KİMLER İÇİN UYGUN DEĞİL:

  • Hamile ve emziren bireylerde,
  • İnsülin veya ilaç kullanan diyabet hastalarında,
  • Yüksek kan basıncı tedavisi gören kişilerde,
  • Böbrek hastalığı gibi elektrolit bozukluğu olan kişilerde,
  • Hiperkolesterolemi hastalarında uygulanmasını önermemekteyiz.

HANGİ TEDAVİLERDE KULLANILIR:

  • Ketojenik diyet çok öncelerden beri epilepsi hastaların da tıbbi beslenme tedavisi olarak uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Alzheimer, Parkinson ve birçok beyin kanserinde tedavi sürecinde uygulanmaktadır. Bazı kanser hastalarında da olumlu etkileri bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.
  • Bunların yanı sıra vücutta ki insülin seviyesinin düşmesini buna bağlı kan şekerini dengeleyici etki göstererek tip 2 Diyabet riskini azaltmaktadır. Yüksek kolesterol ve trigliserit düzeylerinde de düşürücü etki göstermektedir. Düşük karbonhidrat alımı ile metabolik sendrom, polikistik over hastalarında da kilo kontrolü ve insülin direncinin kırılmasında ketojenik diyetin yeri önemlidir.
  • Günümüzde ise son yapılan çalışmalara bağlı olarak yağ yakımına olumlu etkisi vardır. Yani yağ tüketerek vücutta ki yağ yakımını sağlayabiliyoruz. Özellikle yıllardır kilo alıp-verme gibi kısır döngü yaşayan, metabolizması bozulmuş kişilerde ketojenik beslenme uygulamasının önemi büyüktür.
  • Sağlıklı kişilerde yapılan birçok bilimsel çalışmalarda, diğer diyet türlerine göre ketojenik diyetin daha fazla kilo kaybını sağladığı gözlemlenmiştir. Bu sonuca ulaşmakta ki sebepler ise; yüksek yağ tüketiminden kaynaklı daha uzun tokluk etkisi, oluşan keton cisimciklerinin doğrudan iştah bastırma etkisi ve iştahı kontrol eden hormonları dengelediği bildirilmiştir.

PLANDA KULLANILAN PROTEİN KAYNAKLARI:

Yağlı dana/kuzu et-tavuk-hindi yağlı deniz balıkları ve ürünleri- organik yumurta- yağlı sert peynir çeşitleri.

PLANDA KULLANILAN YAĞ KAYNAKLARI:

Soğuk sıkım zeytinyağı, zeytin, hindistan cevizi yağı, tereyağı, çiğ kuruyemiş, badem ,fındık, fıstık gibi kuruyemiş unları, chia susam çörekotu otu gibi tohumlar, avokado kullanılmaktadır.

PLANDA KULLANILAN KARBONHİDRAT KAYNAKLARI:

Gluten içeren hiç bir karbonhidrat kaynağı kullanılmamaktadır. %5-10 luk karbonhidrat, 50 gramın altındadır. Genelde 25- 35 gramın arasındadır. Glisemik indeksi düşük yani kan şekerini hızla yükselten değil kan şekerini dengeleyen karbonhidrat kaynakları kullanılır. Bunlar sebze ve meyvelerden sağlanır.

Liften zengin olmazsa olmaz sebzeler; tüm yeşil yapraklılar, roka, maydanoz, dereotu, kuzukulağı, semiz otu, endivyen, ıspanak,pazı, kereviz sapı, beyaz lahana, kara lahana, Brüksel lahanası, brokoli, yeşil biber, karnabahar, , kuşkonmaz, koyu yeşil tüm sebzeler..

Az miktarda olan renkli sebzelerden(mor-kırmızı-turuncu); kırmızı pancar, havuç, patlıcan, mor lahana, domates, kırmızı biber gibi.

Meyvelerden; Limon, avokado, hindistan cevizi, yaban mersini-çilek-böğürtlen- ahududu gibi mor kırmızı meyvelerden (az miktarda) kullanılır.

  • Menülerimiz mevsim sebze meyvelerine uygun, günlük taze ve temiz içerikli besinler ile enerji, makro ve mikro besin değerlerine göre uzman diyetisyenimiz tarafından planlanır.
  • Her gün menülerimiz değişiklik göstermekte olup, dünya mutfağından özel menüler ile uzman şeflerimiz tarafından günlük hazırlanır.
  • Mutfağımızda fırın, ızgara, haşlama, buğulama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılmaktadır.
  • Çölyak hastaları için uygun değildir.
  • Herhangi bir özel durumunuz var ise lütfen doktorunuza danışınız.
  • Yemekleriniz tüketime hazır, soğuk zincir bozulmadan her sabah adresinize teslim edilmektedir.

 

Whatsap Sipariş Hattı